חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/01/2009 | 01:56 | מאת: אבא מאד מודאג

בני בן ה-22 ביצע השבוע בדיקות דם. היו בדיקות שיצאו תקינות אבל היו מס' בדיקות בעיתיות ואשמח לקבל חוות דעת. ויטמין בי 12 יצא- 170 (ערכי ייחוס- 180-670). חומצה פולית- 8.6 (ערכי ייחוס- 7-45). (נמוך אבל בגבול) פריטין- 49 (ערכי ייחוס- 22-322) (נמוך אבל בגבול). ברזל- 56 (ערכי ייחוס- 59-158). לעומת הנ"ל, תוצאת ההמוגלובין = HB יצא תקין- 14.6 (ערכי ייחוס- 13.5-17.5). IgA- 148 (ערכי יחוס- 70-500). T.Transglutaminase- 3 (ערכי יחוס 0-20). ולמטה נרשמה הערה IgA isotype of tTG. עלי לציין שהבן אוכל מגוון, 5 פעמים בשבוע מנת בשר בקר, ירקות ופירות. הוא לא אוכל ביצים. רופא המשפחה איבחן שכנראה יש בעיה עם ספיגת הברזל בגוף. שאלתי- ממה זה קורה? האם זה מעיד על בעיה רצינית במערכת העיכול? איך אפשר לפתור את הבעיה? או מה צריך לעשות עכשיו כשעלינו על בעיה שכזו? תודה

02/02/2009 | 17:54 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקות אכן מראות על בעיה מסויימת בספיגת ברזל ו B12 עם בדיקות לצליאק תקינות. מומלץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג להמשך בדיקות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול