שאלה לגבי כדורים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/01/2009 | 20:51 | מאת: רותי

שלום לך ד"ר גל אני סובלת מהמעי הרגיז, ויש לי אי סבילות ללקטוז, מלבד זה יש לי בקע בסרעפת וריפלוקס. אני מטופלת ע"י לוסק ומוטיליום, ולאחרונה התחלתי לחוש בכאבי בטן עזים לאחר שאני לוקחת את הכדורים. הי לי מוזר מאוד, מפני שחשתי שאילו כאבים שאם אני נוגעת בטעות בדברי חלב, אילו כאבי הבטן שאני חשה... החלטתי לקרוא את העלון ולהבין את פשר כאבי הבטן, והתברר כי התחילו לשים לקטוז בכדורים, וכעת אני מבינה את פשר כאבי הבטן המוזרים שהיו לי כל הזמן. מה עליי לעשות? את הכדורים אי אפשר לקחת, כך גם כדורים אחרים שניסיתי לקחת, לכל הכדורים בלי יוצא מן הכלל מוסיפים לקטוז, מה עושים אנשים כמוני, שיש להם בעיה של אי סבילות ללקטוז אך סובלים מבעיות נוספות? אני די אובדת עצות.. מפני שאם אני לוקחת את הכדור, כאבי הבטן שלי לא נעימים, הצרבות, והכאב שיש לי בוושט לא נעים ולא מאפשר לי לאכול כלום, זה כאילו שהכל נתקע בוושט.. תודה רותי

31/01/2009 | 12:33 | מאת: ד"ר אייל גל

הכמות של לקטוז ששמים בכדורים היא בד"כ מזערית ולא גורמת תופעות גם בחולים רגישים אם כי הבעיה יכולה להופיע אם את מאד רגישה גם לכמויות אלו.כדאי להתיעץ עם הרוקח לגבי כמות הלקטוז בכל אחד מסוגי הכדורים לטיפול בצרבת לפני שנוטלים אותם. בנוסף ייתכן שתופעות הלוואי שלך אינן קשורות ללקטוז אלא לכדור עצמו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול