סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/01/2009 | 20:46 | מאת: רותי

שלום לך ד"ר גל בהמשך לשאלותיי לגבי אבי שחלה לפני כשנה ומספר חודשים בסרטן המעי הגס.. (על מנת להזכיר לך) לפני חודשיים וחצי עבר קולונוסופיה שלא היתה נקייה לחלוטין ונמצאו 6 פוליפים ולאחר חודשיים וחצי שוב עבר קולונוספיה ונמצאו שוב 7 פוליפים. בהמשך לשאלותיי, עדיין לא קיבלנו תשובה מהביופסיה, וגם לי נראה לפי הפוליפים הקטנים שהכל בסדר... אבל תמוה העניין ששוב ושוב יש לו פוליפים, שיש צורך לעקוב אחריהם, שלא יילכו ויתפתחו לסרטן כפי שקרה לפני שנה... אבי היה בבי"ח רבין אצל רופא שעוסק במחקר גנטי של פוליפים, והמליצו לו לעשות בדיקת דם מיוחדת, לצערי הרב הבדיקה כרוכה בתשלום גבוה מאוד, שההורים שלי אינם מסוגלים לעמוד בכך, האם לדעתך הבדיקה תיתן למעשה את התשובה להופעת הפוליפים שוב ושוב? אני עברתי קולונוסקופיה לפני כחצי שנה והכל תקין, אחותי צריכה לעבור כשתחליט לעבור.. ומשום מה האחים של אבי לא מוכנים לעשות את הבדיקה בכלל!!! החשש של כולנו שהוא ייאלץ לעבור מחדש כריתה של המעיים, עד שלא יישארו לבסוף מעיים, האם זה יהיה כרוך בשקית שנמצאת מחוץ לגוף, (סטומה) אנו לא יודעים למעשה לאיזה רופא מומחה לפנות, שיוכל לסייע לנו על מנת לדעת כיצד אפשר לעזור לאבי בבעייתו, מפני שכולנו רוצים שתהיה לו איכות חיים טובה עד כמה שניתן, ולא הייתי רוצה שאבי יסבול.. אם ישנה אפשרות להקל עליו את חייו, את הלחץ התמידי שיש לו והחרדות.. תודה לך רותי

29/01/2009 | 18:15 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית, אתם נמצאים במקום הנכון לקבלת הטיפול הטוב ביותר ובעזרת המרפאה לגילוי מוקדם ברבין תקבלו את כל האינפורמציה שתעזור לאביך לקבל החלטה לגבי המשך הטיפול. במידה ויש צורך בכריתה מלאה של המעי הגס ייתכן שיהיה צורך להוציא את המעי לדופן הבטן (סטומה) או שיוחלט על ניתוח שבו שומרים חלק קטן מהמעי הגס ואז אין צורך בכך. חשוב מאד לבצע בדיקות אצל כל בני המשפחה הקרובה בעיקר אם לא מבצעים את הבדיקה הגנטית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול