גרגירים שחורים בניגוב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/01/2009 | 09:28 | מאת: שרית

לאחרונה, מזה חודש, ולסירוגין (לא בכל יציאה) אני מבחינה בניגוב (על הנייר) בגרגירים שחורים (לא הרבה, 2-3) דומים לגרגירי קווי (אני לא אוכלת קווי).יש לציין כי הצואה רכה, נורמלית במרקמה, לא שחורה. עוד אציין כי אני בת 30 בהריון, שבוע 21 ונוטלת ברזל עדין של סולגר אשר לא גורמת ליציאה להיות בצבע שחור. אוסיף כי אובחנתי כבעלת טחורים פנימיים מה זה יכול להיות? האם בכל זאת מהברזל? התופעה מדאיגה אותי, בייחוד שכשלא ניתן לבצע בדיקה פולשנית בהריון. אשמח לתשובה תודה.

24/01/2009 | 22:49 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שזה קשור לדימום. סביר יותר שיש קשר למזון או לברזל שאת נותנת. ניתן לשלוח דגימת צואה לבדיקת דם סמוי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול