קרוהן וסטרואידים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2009 | 12:18 | מאת: איתי

שלום! אני מאובחן עם קרוהן כ-5 חודשים. לפני כחודשיים אושפזתי עקב חסימת מעיים. קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה וסטרואידים. כששוחררתי המשכתי בהוראת הרופא לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון. המינון ההתחלתי היה 40 מ"ג ליום שירד בכל שבוע. כשהגעתי למינון 20 מ"ג התחילו להופיע לי חצ'קונים בפנים, בחזה ובגב וככל שאני יורד במינון כל שבוע המצב מחמיר. האם יש קשר בין הורדת המינון או הסטרואידים בכלל להופעת החצ'קונים? אם כן מדוע הם התחילו להופיע רק במינון 20 מ"ג ולא לפני? תודה

22/01/2009 | 11:50 | מאת: ד"ר אייל גל

פצעי בגרות (אקנה) היא תופעה שכיחה של סטרואידים ולעתים לוקח זמן עד שהיא מופיעה ללא קשר למינון הטיפול. התופעה תחלוף עם הזמן אחרי הפסקת הטיפול בסטרואידים ועם קבלת טיפול לאקנה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול