הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2009 | 10:45 | מאת: גדי

שלום, אני בן 31. התחילו לי כאבי בטן לפני כחצי שנה, שהגיעו לשיא כאב לפני 4 חודשים כשממש לא יכולתי לזוז לכמה שעות. טופלתי במשככי כאבים. נעשה לי CT שלא מצא כלום וגסטרוסקופיה וקולונסקופיה שנמצאו תקינים, מלבד הליקובקטר פילורי שנמצא בקיבה. מאז הכאבים נעלמו בהדרגה. השאלה שלי היא - האם ההליקובקטר פילורי גרם לכאבים? רשמו לי טיפול של כמה תרופות. כיצד יודעים לאחר מכן שהחיידק חוסל? האם יש סיכוי שהוא יחזור לאחר מכן? האם הייתי מדבק בכל התקופה הזו? האם בזמן שהוא היה בתוכי יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך לעתיד, ואם כן, כיצד ניתן לזהות זאת? תודה, גדי

22/01/2009 | 11:47 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שהכאב נגרם ע"י החיידק אולם זה לא סביר מכיוון שציינת שבדיקת הגסטרוסקופיה הייתה תקינה לחלוטין. כחודש מסיום הטיפול יש לבצע תבחין נשיפה כדי לוודא שהחיידק הושמד. הסיכוי שהוא יחזור מאוחר יותר נמוך ביותר וגם סיכויי ההדבקה קלושים. לא נגרם לך כל נזק בלתי הפיך מהחיידק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול