h.pylori

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/01/2009 | 21:24 | מאת: אורלי

Miscellaneous Tests ---------------------- H.Pylori(UBT-C13) 17.79 (positive) שלום , זה מה שהתקבל מבדיקת נשיפה בעקבות הצרידות שיש לי מזה מספר חודשים. אין צרבות כאבים או סימפטומים אחרים. הבנתי שיש לי את החיידק. הייתי היום אצל רופאת המשפחה הטיפול שקיבלתי הוא: מוקסיפן 500 2*2 קרין 1*1 אמפרודקס 1*1 זה למשך שבוע לאחר מכן אומפרודקס 1*1 למשך שבועיים ואח"כ אומפרודקס 1 בערב שאלות: האם הטיפול האנטיביוטי לא מוגזם? או שככה צריך להיות? כיצד החיידק עובר מאחד לשני? האם אני עלולה להדביק את ילדיי? את בעלי? האם כדאי שגם בעלי יבדק? הבנתי שלפעמים הטיפול האנטיביוטי לא עוזר מה עושים אז? האם עליי להימנע מאוכל מסויים? האם אני בסיכון כלשהו לחלות בכיב כיבה או סרטן כיבה? מה המספר שבסוגריים אומר? סליחה על כל השאלות אך על חלק מהן לא קיבלתי תשובות מהרופאה והאינטרנט מלא באינפורמציה מדאיגה. תודה ושוב סליחה אורלי

19/01/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית המינון שקיבלת לטיפול נמוך מדי, כל סוגי האנטיביוטיקה והאומפרדקס צריכים להנתן פעמיים ביום ולא פעם ביום. החיידק עובר דרך צואה והקאות ולרב ההדבקה בילדות. אין צורך שבני המשפחה ייבדקו אם הם מרגישים בטוב. החיידק גורם לסיכון מוגבר לכיב קיבה או תריסריון וגם לסרטן בקיבה אם כי בארץ שכיחות זו נמוכה למדי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול