ליחה בצואה + עייפות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/01/2009 | 08:41 | מאת: יעל

ליחה בצואה + עייפות שלום, אני בת 35. לאחרונה אני סובלת מעייפות וחולשה. בצואה שלי יש גושי ליחה. אציין שאני לוקחת ציפרלקס מזה חודש. כמו כן אני סובלת מכאבי גב (יש לי פריצת דיסק - אולי לא רק מכך?). עשיתי לפני 3 חודשים בדיקות דם כלליות תקינות. לאחרונה עשיתי שוב בדיקת תפקודי כבד - הכל תקין פרט לעלייה חדה ברמת הטריגליצרידים - מ- 80-100 בד"כ למעל 200. מה המשמעות של ליחה בצואה? אילו בדיקות יש לעשות? תודה

06/01/2009 | 16:51 | מאת: יעל

כפי שכתבתי - אני סובלת מזה כחודש מחולשה ועייפות. יש לי ליחה/ריר בחלק מהיצאות. עשיתי בדיקות דם כלליות ותפקודי כבד הכל תקין. אציין ש – Urea(B) היה 40.4 טווח (17-43) בד"כ התוצאות שלי בערך זה 25-30. טריגליצרידים עלו מ- 80-100 בד"כ למעל 200. שאר הבדיקות תקינות לחלוטין. בבדיקת צואה לפרזיטים קיבלתי את ההודעה הבאה: הודעות לבדיקת Stool for parasites לא נמצאו פרזיטים וביצי תולעים נראו לויקוציטים אציין שבמהלך החודש הייתה לי שפעת עם ליחה. (יתכן שמבליעת ליחה בטעות הלויקוציטים?) האם המשמעות היא שיש לי דלקת? מה המשמעות של התוצאה של צואה לפרזיטים? יש לעשות בדיקות נוספות? צריך לקחת תרופה מסויימת? תודה!

08/01/2009 | 10:51 | מאת: ד"ר אייל גל

יציאות ריריות יכולות להופיע בזמן זיהום במעי הגס או דלקת כגון קוליטיס אך גם במחלות כגון תסמונת המעי הרגיש שם הרירי נופע מהפרשת יתר במעי. אם הדבר חולף אין צורך בטיפול כלשהו אך אם הבעיה נמשכת ובעיקר אם מופיע גם דימום יש לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה. לאוקוציטים בצואה מעידים בדרך כלל על תהליך דלקתי במעי ואינם נובעים מבליעת ליחה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול