קולונוסקופיה ואוכל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/12/2008 | 19:30 | מאת: דורון

שלום, אשמח לקבל דיעה לגבי צריכת מוצרי המזון הבאים ביום שלפני קולונוסקופיה ובשלושה הימים שלפני: חמאה\מרגרינה - האם ניתן לאכול בכפית (זה הופך לנוזל אז אפשר גם ביום שלפני?) אבקת חלבון (ממי גבינה) - מכיל חלבון וכל מיני ויטמינים משקה קפיר (חלבי עם חיידקים פרוביוטיים) ובנוגע לדגים, ידוע לי שדגים תמיד גורמים לי לגזים, האם זו סיבה להימנע מהם לפני הקולונוסקופיה (למרות שרשום שמותר)? תודה

04/01/2009 | 22:59 | מאת: ד"ר אייל גל

כל המאכלים האלו מותרים עד 3 ימים לפני הבדיקה. ביום שלפני הבדיקה הם אסורים ויש לשתות רק נוזלים צלולים (חמאה זה לא נוזל צלול). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול