בעיה מטרידה ביותר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/12/2008 | 19:06 | מאת: רוני

אני בת 17 וכבר שנתיים או שלוש אני סובלת מעצירות אפשר לקרוא לזה.. מביך לדבר על הנושא, אבל אני אשתדל כי אני חייבת לפתור את הדבר הזה לפני שהתחילו העצירויות האלה.. תמיד הייתי צריכה לשירותים פעם בשבוע רק, אבל עכשיו בשנתיים- שלוש האחרונות אני צריכה באופן תמידי לשירותים, ופעם בשבוע יוצא לי משהו בד"כ כשלשול אחרי כאבים חזקים מאוד בבטן, כלומר, יש דקירות כאלו חזקות מאוד בבטן ואז יוצא לי שלשול, זה ממש מוזר. וזה גם נורא מעיק. כי כל בוקר לפני בית ספר במקום להתארגן ברבע שעה כמו פעם, אני צריכה לקום שעה וחצי לפני כדי שיהיה לי זמן להיות בשירותים ובד"כ - גם זה לא מספיק. אני מקווה לתשובה מהירה, כי הרבה פעמים יוצא שאני מפסידה לימודים בגלל הנושא הזה. תודה רבה.

04/01/2009 | 22:54 | מאת: ד"ר אייל גל

עצירות נובעת פעמים רבות מתזונה לא נכונה ורצוי מאד להפגש עם דיאטנית לגבי התזונה שלך ולקבל עצות לשיפור התזונה. חשוב לאכול מזונות המכילים סיבים מרובים וגם לשתות הרבה מים ומיצים. נסי ללכת לשירותים בערב בזמן שאינך לחוצה לצאת מהבית כך שלא תצטרכי לקום מוקדם בבוקר לשירותים. במידת הצורך ניתן לפנות לרופא לקבלת טיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול