צרבות קבועות - גיל 23

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/12/2008 | 15:43 | מאת: בר

שלוםד"ר גל! לפני כמה זמן, שלחתי שאלה לגביי צרבות. אני בת 23, ומזה זמן, אני סובלת מצרבות, בכל זמן, מצב ומכל סוג אוכל. (למרות שתחלתי להפחית ולהפסיק אוכל חומצי, שומני ועוד..) בדיקת דם לחיידק בקיבה יצאה שלילית. רופאת המשפחה נתנה לי סירופ MAALOX 355ML להקלה. למיטב ידיעתי הסירופ הוא רק להקלה ולא לריפוי. לא מתחשק לי כבר מגיל 23 להשתמש בתרופות כל הזמן כדי להקל על הבעיה, אני רוצה לפתור אותה. היא לא הפנתה אותי לרופא גסטרו או לבדיקות נוספות. האם כדאי או צריך להמשיך להיבדק למרות שהיא לא הפנתה אותי? ללא קשר לצרבות, לדברי הרופאה היא שלחה אותי לאקו-לב, עקב רשרוש בלב,עליו אני יודעת מגיל 13 ושנבדקתי לגביו כבר כמה פעמים ולא התגלה דבר. האם ייתכן קשר בין השניים? מה כדאי או עליי לעשות? תודה רבה!

04/01/2009 | 22:47 | מאת: ד"ר אייל גל

זה תלוי בעיקר בתדירות הצרבות. אם תדירותן היא 3 פעמים בשבוע או יותר הדבר מחייב יעוץ של רופא גסטרו וגם טיפול קבוע. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול