מחלת קרוהן ותורשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/12/2008 | 11:20 | מאת: יוני

אני חולה במחלת קרוהן. לפני שנתיים נותחתי לפרוסקופית וחיי תקינים בהחלט. קטעו ממני כ15 ס"מ חוליים ביותר עקב הצירות. אבי חולה בקוליטוס ולאחי יש קרוהן קשה ביותר. גם בן דוד של אבי חולה קוליטוס. יש לי חברה שדוד שלה חולה קרוהן, רציתי לשאול האם זה מגביר את הסיכון שלילדי יהיה קרוהן, כי משני הצדדים יש נטיה למחלה, או לא, אלא שהסיכון הוא רק מחמתי. עוד רציתי לשאול מהי שכיחות תורשתיות המחלה במקרה כמו של משפחתי.

04/01/2009 | 22:41 | מאת: ד"ר אייל גל

השכיחות של מחלת מעי דלקתית אצל ילד שהורה שלו לוקה במחלה היא בסביבות 10%, אתה מתאר מקרים מרובים במשפחה שלך כך שייתכן שקיים גן ספציפי העובר במשפחתך דבר המעלה עוד יותר את הסיכון להעברה. עם זאת לא ניתן היום לחזות מראש אם עובר יחלה במחלה זו ומה דרכי ההורשה המדוייקים וכנראה שקשורים כאן גם גורמים סביבתיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול