גרוי בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/12/2008 | 18:21 | מאת: נעמה

אין לי טחורים וגם לא סדק בפי הטבעת ,אבל כבר שנים אני חשה בגירוי רב הזמן באזור פי הטבעת . אני סובלת ממחלת קרוהן שלא פעילה כרגע ונוהגת כבר שנים לשתוף בעזרת צינור עם מים חמים את אזור פי הטבעת אחרי פעולת מעיים (4-7 פעמים ביום בדר"כ יציאה מימית או יציאה רכה). האם יתכן שהגירוי הוא בשל המים החמים (לפעמים חמים מאוד מתוך תחושת הנאה שמתלווה מפעולת הניקוי ) שיצרו אודם סביב פי הטבעת ? איך מטפלים בזה ? האם יש קרם שיכול לעזור ? אולי אלוורה ?

01/01/2009 | 10:13 | מאת: ד"ר אייל גל

שטיפות מרובות מדי של האזור עלולות לגרום ליובש ודלקת בעור פי הטבעת וכן לפטרת. כדאי להשתמש בקרם לחות או קרם מרגיע כגון אלוורה ואם אין שיפור להתיעץ ברופא עור. נסי להמנע משטיפה מוגזמת או מים חמים מדי וניתן להשתמש גם במגבונים לחים היפואלרגניים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול