האוכל עולה לי למעלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/12/2008 | 17:48 | מאת: יוני ארביב

מזה 3 חודשים יש לי תופעה שלא היתה לי בעבר. האוכל במיוחד בשעות אחרי הצהריים והלאה עולה לי למעלה וגורם לי לשיהוקים לא רגילים. הבטן ןהשיהוקים עושים קולות חזקים מאד וההרגשה שהאוכל עולה לי ללוע. בדרך כלל מלווה גם בכאבי בטן כאשר יש לי יציאות אך אף פעם לא באופן מלא. משמע שאני מסיים אני תמיד מרגיש שיש עוד אך

01/01/2009 | 10:03 | מאת: ד"ר אייל גל

כנראה שאתה סובל מתופעה הקרויה רפלוקס שבה קיימת הפרעה בסוגר שבין הושט לקיבה ותוכן הקיבה עולה לושט. יש להמנע מארוחות כבדות, מזון מטוגן, שומני או מתובל מאד וכן מעישון, אלכוהול וקפה בכמות מוגזמת. פנה לרופא להמשך טיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול