ACITIS

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/12/2008 | 03:56 | מאת: RITA

לדר שלום! אני בת 60 ולפני 4 חודשים עברתי כריתת כיס המרה דרך לפרוסקופיה . מייד לאחר ניתוח הופיעה אצלי מיימת בכמות גדולה ואז טופלתי עליידי אלבומין עם שיפור ניכר בבדיקות דם , אך ללא שיפור במיימת . כל הבדיקות חזרו תקינות כולל MRI-של הבטן , דופלר כבד , CT PEET לשלילת לימפומה , כל הבדיקות דם וגם מים שנישלחו לאחר ניקור בטן חזרו ללא צמיחה . הרופא המטפל שלי חושב שסיבת המיימת היא לא בכבד . ה US מלפני שבוע מדגים מים בכמות גדולה , ללא שיפור משמעותי . אולאי אתה פעם ניתקלת במצב דומה ? איזה בדיקות בנוסף אתה ממליץ לעשות ? ולמי לפנות ? תודה מראש .

01/01/2009 | 08:11 | מאת: ד"ר גל

לפי ניקור המיימת וריכוז החלבון בנוזל ניתן להחליט אם מקור המיימת הוא בבעיה של הכבד ואז יש צורך בבירור למחלת כבד או ממקור אחר. הסמיכות לניתוח כיס מרה מעלה חשד של דליפת מרה לחלל הבטן שיש לשלול, במקרה זה הנוזל אמור להיות מרתי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול