תחושת רעב תמידית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/12/2008 | 19:48 | מאת: שרה

אני בת 22, מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי בטן, גזים ונפיחויות וכן שינויים ביציאות אך הדבר המטריד אותי ביותר הוא תחושת רעב תמידית, גם לאחר אוכל. בד"כ זה מתלווה ברעשים מהבטן. עברתי בדיקת גסטרו אך עדיין לא התקבלו תוצאות, אולטרסאונד ובדיקת צואה שיצאו תקינות ובדיקת הליקובקטר וקמפילובקטר ששתיהן יצאו שליליות. בבדיקות דם נמצא חוסר ברזל(לפני כמה שנים סבלתי גם מחוסר ברזל). התופעות מאוד מדאיגות אותי ומפריעות לי בעבודה ובלימודים. על מה סיפטומים אלו יכולים להעיד וכיצד ניתן להקל עליהם עד שיתקבלו התוצאות? תודה!

22/12/2008 | 17:58 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר בתסמונת המעי הרגיש אך המצב דורש בירור מעמיק בעיקר בגלל האנמיה ממנה את סובלת. רצוי לשלול למשל את מחלת הצליאק או דלקת של המעי הדק. בינתיים כדאי להתיעץ עם דיאטנית לגבי התזונה שלך. ד"ר גל

22/12/2008 | 18:43 | מאת: שרה

עשיתי בדיקת דם לצליאק שיצאה שלילית. האם בדיקה זו אמינה מספיק או שיתכן כי באנדוסקופיה תתקבל תוצאה חיובית?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול