מימצאי בדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2008 | 01:42 | מאת: רוית

שלום, אני בת 29 ומתגוררת בארה"ב. לפני כחודש עברתי בדיקת קולונוסקופיה ואנדוסקופיה ואשמח אם תוכל להסביר לי מה פרוש המימצאים: 1. A single localized, small non-bleeding erosion was found in the gastric antrum. 2. A few dispersed, small non-bleeding erosions were found in the gastric body. יש לי 3 שאלות: 1.מה זה בדיוק ארוזיה והאם זה יכול להתפתח לאולקוס? 2.האם בחילות ובטן נפוחה הם סימפטומים למה שיש לי? 3.הרופא נתן לי NEXIUM. האם התרופה מוכרת בארץ? האם אתה ממליץ על כדורים אלו? תודה!

20/12/2008 | 14:15 | מאת: ד"ר אייל גל

ארוזיות הן פצעים שטחיים של רירית הקיבה בעוד כיבים הם פצעים עמוקים יותר ולכן ארוזיות עלולות להתפתח לכיבים אם לא יטופלו. נקסיום היא פיתוח של הלוסק והיא בעלת חוזק גדול יותר משאר התרופות המורידות חומציות הקיבה. תרופה זו חדשה בארץ אך לא בעולם והיא ניתנת רק באופן פרטי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול