שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/12/2008 | 09:25 | מאת: רעות ע

בוקר טוב הייתי אצל כירורג עקב כאב בטן שמאלית מאז אחרי ניתוח שבוצע לפני כ 4 חודשיים והוא כתב להערכתי הסיכוי שמקור הסבל הוא בהידבקויות חסימות נמוך הכאב יותר ביטני ופחות אגני מופנית ליעוץ גסטרואנטרולוג בשאלה של הפרעה פונקציונאלית השאלה היא מה הכירורג חושב שיש לי ומה זה הידבקויות ? ומהי הפרעה פונקציונאלית ? מה הטיפול בכולם ? בברכה

18/12/2008 | 11:22 | מאת: ד"ר אייל גל

לאחר ניתוח תתכנה הדבקויות בין לולאות המעי לאברי הבטן ובינן לבין עצמן ודבר זה עלול לגרום לכאבים ואי נוחות בעיקר אחרי אוכל. הפרעות פונקציונליות הן הפרעות שבהן לא נמצאת סיבה אורגנית כגון דלקת או גידול אלא מדובר ברגישות יתר של מערכת העצבים של המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול