EBV

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/12/2008 | 00:46 | מאת: יעל

שלום לד"ר הנכבד בתי בת 23 עברה לאחרונה בדיקות בעקבות חום תמידי וכאבי בטן וכל הפרמטרים בבדיקות הדם כולל תפקודי כבד יצאו גבוהים. היא גם עשתה בדיקת EBV VCA_IgG התוצאה היתה 41 וה- EBV VCA IgM התוצאה היתה 117 נראה לי שיש לה מחלת הנשיקה האם זה נכון ומה בדיוק משמעות ערכים אלה? מעניין שלא היו בלוטות נפוחות ולא כאבי גרון.היא קבלה לעשות אולטרסאונד בטן כיון שכל תפקודי הכבד היו גבוהיםה-ALT היה בהתחלה 74 ועלה ל-76 ה-AST- היה 100 וירד ל-73 בבדיקה נוספת ה-GGT- היה 61 תשובות של ה-CMD השונים עדיין לא קבלה מה זה בדיוק CMD?האם זה מין וירוס של הרפס והאם גם הוא יכול לפגוע בכבד בצורה בלתי הפיכה? האם יש חשש שהכבד או הטחול או הלבלב נפגעו כתוצאה מכך, שתסמיני המחלה היו קשים יותר מהרגיל ואם כן האם הנזק הוא הפיך? מחכה לתשובה מהירה ותודה מראש אמא בלחץ נוראי ודואגת עד מוות

13/12/2008 | 20:32 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שמדובר בתסמינים של מחלת הנשיקה הנגרמים ע"י וירוס ה EBV ולעתים ע"י וירוס ה CMV. הפרעה באנזימי הכבד היא שכיחה במחלה זו והיא הפיכה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול