שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/12/2007 | 21:51 | מאת: מירי

שלום רב ברצוני לשאול לגבי אבי בן ה-64. לפני כשנה עבר כריתה תת שלמה של המעי הגס ועדיין הוא עם האיליוסטומי. היינו אמורים ללכת לניתוח לפני חודש אך בבדיקת פט התגלתה גרורה בכבד באונה הימנית בגודל 2.5 ס"מ. נאמר לנו שעליו לבצע 6 מחזורים של כימותרפיה . סיימנו אחד נשארו עוד 5. לכשיסתיימו נעמוד שוב בפני הניתוח. השאלה היא האם אפשר יהיה לשלב ניתוח בו גם יורידו את הנגע בכבד ויסגרו את האיליוסטומי? הוא כבר היה אמור לסגור את הפתח ממזמן. זקוקים לניתוח שישלב את שני הדברים בו זמנית יחד. אבי לא יעמוד בפני שני ניתוחים לחוד. הוא כבר עבר שני ניתוחים קשים מאוד עקב דליפה בהשקה לאחר הניתוח הראשון. ז"א שני ניתוחים גדולים. נאמר לי גם שהכימו' לא מסירה לגמרי את הנגע בכבד. אם כך מדוע הוא עושה כימו' אם זה לא "הורג" את הנגע לחלוטין? הוא מקבל אווסטין. גם פייופוקס, משהו כזה. אשמח אם תחוו את דעתכם. זה מאוד חשוב לנו. תודה מראש. מירי

הפני השאלות לאונקולוג שמטפל באביך, הכמוטראפיה נועדה להאריך חיים. הנגע בכבד מרמז על מחלה אלימה יותר וכל טיפול שמעכב אותה וייתכן שיביא לריפוי כדאי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול