הפרעות עיכול שונות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/12/2003 | 14:22 | מאת: עדי

שלום רב, יש שאלה שרציתי לשאול הרבה זמן ולא היה לי נעים לשאול את הרופא שלי: אני בת 33, בריאה ולא נוטלת תרופות למעט ברזל GENTEL IRON עקב אנמיה לאחר לידה והנקה. השאלה היא כזאת: יש כמה וכמה מזונות שאני מונעת מעצמי לאכול כי הם עושים לי רע: 1. פרי הדר מכל הסוגים - גורם לי לגזים בבטן ולשלשולים. 2. אבוקדו ופטריות - גורמים לי להקאה מיידית. 3. פלפל וגמבה - גורם לי לצרבת קשה. 4. חלב "ניגר" להבדיל ממוצרי חלב - גורם לצרבת, גזים ונפיחות בבטן. 5. חצילים - גורמים לגירוד מתחת ללשון. זהו, אני חושבת. ריצת לדעת האם זו תוצאה של איזה אולקוס או משהו כזה, האם יש צורך בבדיקה כלשהי? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2004 | 08:05 | מאת: ד"ר אלכס גלר

חוסר סבילות למוצרי מזון שונים היא תלונה שכיחה. אי סבילות למוצרים כה רבים כמו שאת מתארת הוא חריג במיוחד תלונות כמו הקאה ציידית לאחר אכילת מזון מסוג מסוים. בתלונות כמו צרבת ניתן היום לטפל בקלות. אם את מודאגת אני ממליץ לפנות לרופא גסטרו לשקול האם יש צורך בהמשך בירור וטיפול. סמפטומים מדאיגים הם ירידה במשקל ואנמיה לדוגמא. בברכה, דר גלר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול