שאלות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/06/2007 | 19:49 | מאת: חנה

שלום רב, יש לי 2 שאלות לד"ר בבקשה: אני נטלתי כדורים בשם provera למשך 10 ימים לצורך קבלת הווסת . לאחר 3 שבועות נהייתה לי עצירות של 3 שבועות , שתיתי כל מיני משלשלים ושם דבר לא עוזר. האם יתכן כי הכדורים הנ"ל גורמים לעצירות שכזאת? פניתי לבדיקות אצל כירוג ששלח אותי לצילום בטן הוא חושש כי יש לי דלקת במעי הגס ובעי הדק. הוא הפנה אותי למחלקת גסטרו , רק שבוע הבא יהיה לי התור שתיאמתי ואז יבדקו הנושא מן הסתם. מחר אני אמורה לעשות טיפול קולון הידרותרפיה כאשר במיים יש UV ע"מ לנקות את כל המעי כי אני לא מסוגלת להמשיך כך בעצירות הנוכחית ( כבר שלושה שבועות). במידה ויש לי דלקת במעי ( אני עדיין לא יודעת בוודאות זאת השארת הכירוג לפי הצילומים) האם הטיפול בקולון הידרותרפיה עם UV יכול להזיק לי ? אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה רבה וסליחה על אריכות המלל. חנה

30/06/2007 | 23:47 | מאת: ד"ר אייל גל

דלקת של המעי הדק והגס מתבטאת בדרך כלל בשלשול וכאבי בטן ולא בעצירות שכנראה נגרמה ע"י הגלולות שנטלת. הטיפול הוא ע"י מרככי צואה על בסיס סיבים ושתיה מרובה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול