דלקת בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/05/2007 | 19:49 | מאת: רונן

שלום ד"ר, אני נמצא כרגע בהודו ולוקח דוקסילין 100 מ"ג על בסיס יומי למניעת מלריה. אני לוקח את הכדור כבר כחמישה שבועות וביומיים האחרונים יש לי כאבים בבית החזה התחתון שעולים למעלה לכיוון הגרון. הכאב עושה תחושה של "משהו שורף" ושל צרבת. זה קורה בעיקר כשאני נושם במאמץ או לאחר האוכל. יש סיכוי שזו דלקת בוושט כתוצאה מהכדור? אציין שהכאב החל בערך בבוקר שאחרי שעשיתי "שטות".לקחתי כשעה לאחר נטילת דוקסילין סיליאן ג'ל עקב צרבת חזקה(שהייתה עוד לפני נטילת הכדור)וגיליתי שאסור לקחת את הכדור שעתיים אחרי. יש סיכוי שזה קשור בזה? יש סיכוי שזו דלקת בוושט? ונאמר שזו דלקת בוושט יש מה לעשות עם זה?כדאי ללכת לרופא/לבית חולים או שזה דבר שעובר לבד? אציין שחוץ מזה אני מרגיש טוב,אין לי בעיות אחרות כמו חום או מחלות ידועות. אודה לתשובתך. רונן.

בהחלט שאפשרי שדוקסילין גרם לנזק לרירית הושט, אפשר לנסות להפסיקו לשבועולהתחיל במקביל תכשיר שמעכב הפרשת חומצה מהקיבה - שאל על תכשיר מסוג אומפרזול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול