בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2003 | 15:02 | מאת: לימור

שלום, אני בת 30 ובבדיקת אנתרוסקופיה(אם אינני טועה בשם) עלה הממצא: בקע סרעפתי משתפל עד 38 ס"מ השאלות שלי הן: 1. ממה נוצר בקע כזה? 2. האם הבקע שנמצא אצלי נחשב קטן? 3. מה הטיפול המומלץ? תודה מראש על תשובה, לימור

17/12/2003 | 15:55 | מאת: ד"ר אייל גל

בקע סרעפתי הוא מצב בו חלק מן הקיבה עולה דרך פתח בסרעפת (דרכו עובר הושט) אל החזה. מצב זה עלול לגרום בעיות בתפקוד הסוגר בין הושט לקיבה ולעליית תוכן חומצי מן הקיבה אל הושט. לחלק גדול מן האנשים קיים בקע סרעפתי קטן שאינו גורם לסימפטומים. המעבר בין הושט לקיבה נמצא לרוב בגובה 40 סמ' מן השיניים ולכן הסימון 38 מצביע כנראה על בקע קטן באורך כ 2 סמ' (קרוב לנורמלי). הטיפול במידה ויש סימפטומים כמו צרבת או גיהוקים הוא לרוב תרופתי בתרופות נוגדות הפרשת חומצה.

18/12/2003 | 08:50 | מאת: לימור

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול