ניתוח לאכלזיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/05/2007 | 18:53 | מאת: שרה

שלום רב, עברתי ניתוח מיוטומיה לפני כשנה שנכשל. הרחבה פנאומטית שעברתי שנה לפני הניתוח גם נכשלה. עברתי שוב הרחבת וושט מכאנית לפני חודש. סובלת עדיין מקשיי בליעה, בעיקר לחם, תיאבון ירוד, ירידה במשקל. הצרבת מטופלת בלוסק. אבקש לדעת האם טיפול תרופתי לטווח ארוך עשוי לסייע לפתור את בעיית ההיצרות הקלה באזור הניתוח (על סמך צילום בריום מ- 9/06 לאחר הניתוח), או שיש צורך בהרחבת וושט ע"י בלון ? האם יש צורך לבדוק את מצב האכלזיה לאורך הוושט ? אודה על תשובתכם. שרה

19/05/2007 | 23:07 | מאת: ד"ר אייל גל

צריך לזכור שגם אם הניתוח וההרחבות מביאים להרפייה של השסתום בין הוושט לקיבה (אם את סובלת מצרבת סביר שהשסתום מורחב) תנועתיות הוושט אינה חוזרת למצב נורמלי ולכן תמשיך להיות בעיה באכילה שהרחבה נוספת לא תפתור אותה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול