רגישות ללקטוז -השפעות ארוכות טווח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2007 | 16:26 | מאת: טולי

האם מאכילת מוצרים ש"אינם עושים טוב לבטן" כגון מוצרי חלב למי שיש רגישות מסוימת או אכילת "חריף" ובקיצור למישהו שממשיך לאכול את כל המאכלים ש"לא עושים לו טוב" כגון כאבי בטן , שלשול ועצירות לחילופין. האם זה מגביר את הסיכון לחלות בסרטן של המעי? ובקיצור - אדם בגילאי שנות ה - 20 לחייו שממשיך לצרוך מוצרים שאינם מיטבים עם המעיים שלו , האם הוא מגביר את סיכוייו לחלות בסרטן המעי בגיל מאוחר יותר 40-50+ ? או שאין קשר בין הדברים

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2007 | 22:45 | מאת: ד"ר אייל גל

לא בהכרח. הסיכון לסרטן המעי הגס עולה בעיקר עקב דיאטה לא מאוזנת המכילה הרבה שומן וחלבון מן החי, בשר מעושן או מעובד ודלה בירקות, פירות, סיבים וסידן. אין בהכרח קשר בין אי סבילות למזונות שונים לסיכול לסרטן (פרט למחלת צליאק בה אי שמירה על הדיאטה מעלה הסיכון לסרטן). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול