היצרות וושת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/06/2006 | 03:11 | מאת: אילן

ד"ר גל שלום. כיום אני בן 30 וסובל למעשה מאז ומתמיד מקשיים בבליעת מזון מוצק.בעיה זו משפיעה רבות על חיי בכל רגע ורגע. לאור כך ובין היתר משקל גופי נמוך, 18 לפי מדד BMI . ההסטוריה הרפואית כוללת רפלוקס וניתוחים ע"ש ניסן בגיל 1.5, 3 ו- 9 שנים. בשל כך כפי הנראה, נוצרה היצרות בשליש האחרון של הוושת לגודל של 5 מ"מ קוטר ובאורך של כ- 3 מ"מ לערך (מצב נוכחי כיום). סידרה של הרחבות וושת (באמצאות חוט וטקר) בגיל 9 ו- 12 לא ממש פתרו את הבעיה. מגיל 13 לערך ועד היום לא עברתי למעשה כל טיפול למרות שבעיית הבליעה טרם נפטרה. לאחרונה ביצעתי צילום דרכי עיקול עליונות, וכן גסטרוסקופיה שזיהו את ההיצרות הנ"ל. לאחר התיעצות עם גסטרולוגים וכרורגים ההמלצות הן: 1. ביצוע סידרה חוזרת של הרחבות וושת. 2. ביצוע ניתוח וושת כיבה שאני ממש לא מעודד מהרעיון. לאור כך שאלותי אליך הן: 1. מהם הסיכויים להצלחת הרחבות הוושת כיום? וכמה זמן הן "מחזיקות"? 2. האם מומלץ לבצעה סידרה של 2-3 הרחבות בפרק זמן של חודש ימים עד לקוטר הרצוי, או לבצע זאת בפעם אחת. 3. מהם הסיכונים בהרחבות וושת בכלל ובשיטות השונות בפרט? ומהו הפתרון? 4. במידה ושיטת טיפול זו לא מצליחה ברמה סבירה, האם האפשרות היחידה שנשארת לי היא הניתוח המוצע שמהווה פתרון פולשני וקיצוני מידי לטעמי. או שמה קיימות טכניקות פתרון שונות פחות קיצוניות? אנא ממך אני די אובד עצות בכל הנוגע לקבלת החלטה כיצד לנהוג ומהי הדרך הנכונה לפתרון סביר לבעייתי. תודתי לך מראש.

23/06/2006 | 17:57 | מאת: ד"ר אייל גל

הרחבות וושט נעשות היום בדרך כלל ע"י בלון הרחבה המועבר דרך האנדוסקופ. ההרחבה נעשית בצורה הדרגתית ולרב יש צורך במספר ססיות של הרחבה הדרגתית עד לתוצאה הסופית. הסיכון העיקרי בהרחבה הוא קרע של הוושט אך דבר זה מתרחש באחוזים נמוכים יחסית. כמובן שרצוי לנסות הרחבה אנדוסקופית לפני שמגיעים לניתוח שהוא בעל סיכונים מוגברים. ד"ר גל

18/01/2009 | 15:52 | מאת: Inbal

היכן אני יכולה לברר על היצרות ושט אצל ילדים?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול