טמפרטורת האוכל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/06/2006 | 09:01 | מאת: לילית

לאחרונה צץ ויכוח ביני ובין מספר חברים בנוגע לחשיבות/ אי חשיבות הטמפרטורה של המזון / שתיה שאנו אוכלים. האם ישנה משמעות לטמפרטורת האוכל? האם נכון לומר שאוכל חם/ או לחילופין אוכל קר מתעכלים מהר יותר? גורמים / לא גורמים להתפתחות אפשרית של מחלות מעיים, קיבה או אבריים פנימיים נוספים?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2006 | 22:09 | מאת: ד"ר אייל גל

הדבר היחיד שידוע על כך הוא ששתיית משקאות חמים בצורה קיצונית (תה רותח) מעלה את השכיחות של סרטן הוושט. לרב עד שהמזון מגיע לקיבה הטמפרטורה שלו כבר מתאזנת עם הסביבה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול