נפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/06/2006 | 18:35 | מאת: ע א

שלום, יש לי בעיה שמלווה אותי כבר שנים. (10 לפחות אולי אפילו כל החיי). באופ כללי אינני שמן. אני שוקל היום 84 ק"ג בגובה 1.86 הבעיה שלי היא שמיד לאחר האוכל, וכמעט לא משנה מה אני אוכל, הבטן שלי מנתפחת מאוד. לפעמים אפילו ממש מנתפחת והדבר מלווה בכאבים ובחוסר יכולת לעמוד ישר לגמרי (חייב להתכופף). כמו כן כמעט תמיד שאני בשירותים (למספר 2) אני לא מוציא הכל אלא רק חלק. הרבה מאוד פעמים י לי בעיות של שלשולים וכדומה. בכלליות הבטן שלי לא עובדת איתי בהרמוניה כלכך. שמעכית פעם על משהו שנקרה EBS (יכול להיות?) שדי מתאים לסימפטומים שלי. יש טעם לפנות לרופא? מה אפשר לעשות? תודה רבה..

02/06/2006 | 21:40 | מאת: מתן

שלום, הבעיה שתיארת זהה לבעיה של חברה שלי, היא בת 23 ותמיד סובלת מנפיחות בבטן , אי נוחות והרגשה "כאילו שאכלתי הר" וגם היא לא מוציאה הכל בשירותים, ויש לה נטייה לעצירויות ושלשולים, המטפל שלה שלח אותה לבדיקת קנדידה - פטריית מעיים ונמצא שיש לה פטריה "ברמת פריחה גבוהה" ולכן מזה שלושה חודשים היא בדיאטה קפדנית ללא סוכרים, פחמימות, כל מוצר עם חומרים משמרים וללא פירות אלכוהול חלב או קפה... אך עושה רושם שעדיין הבטן לא משלימה אתה.. שאלתי אלייך היא האם קבלת מענה על שאלתך ומה זה EBS ? וכיצד ניתן לברר על הקנדידה הזו מבחינת הרפואה הקונבנציונלית? אני מאחל לך שבוע טוב וחג שמח

03/06/2006 | 17:50 | מאת: ע א

במה כרוכה הבדיקה הזאת? ואתה אומר שזה לא עוזר יותר מדי?

04/06/2006 | 10:08 | מאת: חיפאית

אולי התכוונת ל - IBS? אם כן - http://www.gastro.org.il/index.php3?vars=00125

09/06/2006 | 21:28 | מאת: ד"ר אייל גל

קיימות תסמונות פונקציונליות כמו IBS (תסמונת המעי הרגיש) או functional bloating המתבטאות בנפיחות בבטן או ו/או שינויים ביציאות. כדאי לבצע בדיקות כלליות ולהתיעץ עם רופא כדי לשלול בעיות אחרות וכו לשקול שינוי תזונתי או טיפול להקלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול