גאסטריטיס קשה באנטרום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/05/2006 | 16:53 | מאת: עמיחי

היי אני בחור צעיר בן 22 בחצי שנה אחרונה סובל מבעיות ומכאבים בבטן מצד שמאל בעוצמות שונות שמשגעות גם את המעיים לפעמים (גזים שיוצרים לחץ) היום עברתי בדיקת גסטרוסקופיה וקיבלתי תוצאות שהן: רמת חמצון 92 נבדקו:נבדקו ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל ההיפוך. ממצאים:גאסטריטיס קשה באנטרום אני מאוד מעורב בקשר למה שקורה איתי וחשוב לי להבין מה עובר עלי ומה כל ההשלכות והסיכונים שבטיפולים. רצוי לציין שהרופא לא היה סימפטי או הומני ולא התייחס אלי כמו שצריך ולא ענה לי על כל השאלות לכן אני מבקש לשאול כמה שאלות כלליות: מה זה תרגיל ההיפוך? מחר יגיעו תשובות האם יש לי חיידק היליקובקטר פילורי כמוכן קיבלתי לחודש ימים את התרופה (LOSEC) הגנרי omeprazole והנחיות לבלוע כמוסה 1 פעמיים ביום רציתי לשאול האם התרופה הזאת היא נספגת או לא נספגת בדם זא"מ האם יכולה לגרום בצריכה ממשוכת לבססת(אלקלוזיס)? האם יש עוד דרכי טיפול קונבנציונליות או אלטרנטביות טבעיות הידועים לכם? למשל דרך טיפול של צום ליום יומיים בשילוב עם תרופות חזקות נוגדות חומצה לצורך החלמה? ידוע לי שאם יש לי את החיידק הטיפול המקובל הוא בשילוב טיפול אנטביוטי ותרופות נוגדות חומצה,מה לגבי תרופות שמרפדות את הקיבה או לחליפין הכי מעניין אותי זה נשמע לי קצת מוזר מצד אחד לעכב את החומצות בקיבה ומצד שני האם אני יכול לאכול זה לא סותר אחד את השני?!?! מה לגבי רמת החמצון שלי בקיבה 92 האם זה תקין או מה נחשב לסביר או נורמאלי ומה נחשב למסוכן? אני מודה לכם מאוד עמיחי :-)

24/05/2006 | 23:05 | מאת: עמיחי

היי המשך: ועוד 2 שאלות חשובות: אני מרגיש צריבה בגרון בבליעה,האם זה אופייני לבדיקה? והאם זה מסוכן? והאם אפשר במצב זה לקיים פעילות גופנית מתונה מינימאלית כגון הליכה או שעדיף להימנע ממאמץ ולהרבות ברוגע ומנוחה ולהמנע מלחץ? תודה תודה תודה עמיחי

26/05/2006 | 13:22 | מאת: עמיחי

היי עדכון ברוך השם קיבלתי תוצאות הביופסיה ואין לי חיידק הליקובקטר פילורי!! :-)) אני לא מעוניין ליטול את התרופה LOSEC למשך חודש לא רוצה להכניס רעל לגוף שלי. מה האלטרנטיבות שיש לי? מה ידוע לכם האם כדאי לי? טיפול אחר טבעי\צמחי?

04/06/2006 | 22:40 | מאת: ד"ר אייל גל

תתכן צריבה בגרון לאחר גסטרוסקופיה ולרב הדבר חולף תוך מספר ימים, מומלץ לשמור על כלכלה רכה וקרה, אין מניעה לבצע מאמץ. ד"ר גל

04/06/2006 | 22:38 | מאת: ד"ר אייל גל

אנסה לענות על שאלותיך. 1. תרגיל היפוך מתאר את היפוך האנדוסקופ בקיבה על מנת להדגים את חלקה העליון. 2. לוסק מדכא את הפרשת החומצה אך אינו גורם לבססת למרות שהוא נספג בדם. 3. ניתן לדכא את החומצה ולהמשיך לאכול ללא בעיה מכיוון שלחומצה תפקיד משני מאד בעיכול. 4. חמצון 92 הוא נמוך וכנראה נובע מתרופות הטשטוש המדכאות נשימה. 5. לגבי טיפולים טבעיים פרט לתזונה יש מעט מאד אינפורמציה מדעית. ד"ר גל

05/06/2006 | 01:38 | מאת: עמיחי

ד"ר גל שלום אני מאוד מאוד מודה לך על כך שענית על שאלותי זה מאוד עוזר לי ואני אסיר תודה אני חושב שאני מתחיל אולי להבין בדר"כ אני הייתי אוכל לא בצורה מסודרת והרבה גאנק פוד וגם בלילה מה שאני חושב שקורה זה שמעבר לכך שהגוף לא מקבל את ההזנה שהוא צריך ורק עודפים של סוקרים ועמילנים לגוף הוא מאיץ את יצור החומצה והרעב על מנת לקבל הזנה וכן הלאה חשבתי שאם אני אנסה תזונה מאוזנת יותר ואתן לגוף שלי הזנה טובה וארגיל את הקיבה לארוחות סבירות ולא מוגזמות ומסודרות עם מרווחים 3 פעמים ביום אולי המצב יירגע וטבעית לא תיוצר חומצה בתדירות גבוהה כזו???? וגם הגוף יקבל את מה שצריך ויירגע? וככה זה יעזור לי בהחלמה בלי התרופה LOSEC כמובן עם שילוב של אורח חיים בריא ופעילות גופנית יום יומית של הליכות ללא מאמץ יתר ??

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול