תזונה לסובלים מחומציות-יתר בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/02/2006 | 13:06 | מאת: עדי

שלום, לפני כחצי שנה אובחנתי כבעלת חומציות-יתר בקיבה והומלץ לי לקחת אומפרדקס 20mm רק בשעת כאבים. (הכאבים לא מופיעים כל הזמן) ידוע לי שמומלץ שלא לאכול מאכלים חומציים כמו עגבניות ופירות הדר, אבל רציתי לדעת האם יש מאכלים שמורידים את רמת החומציות בקיבה, מאכלים שאולי סופחים אליהם את החומצה הזו. תודה רבה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה
11/02/2006 | 15:42 | מאת: פרופ' ירון ניב

לא ברור לי האיבחון. הפרשת חומצה בקיבה היא דבר פיזיולוגי שאינו דורש טיפול. אם יש עליה של החומצה לושט וצרבת, או מחלת כיב בתרסריון (בד"כ עקב חיידקי הליקובקטר פילורי) יש מקום לטפול, ואד איננו "רק בעת כאבים". אני מציע לבקר גסטרואנטרולוג.

11/02/2006 | 21:11 | מאת: כובת לי הבטן

אני סובל כבר למעלה מחודש מכאבי בטן לא מוסברים עברתי בדיקות כמו א.סאונד +בדיקות דם הכל נראה תקין מלבד הליקו בקטר שטופל עם אנטיביוטיקה 3000 מ|"ג ליום ולוסק 20מ"ג עכשיו שבוע אחריי עדיין כואב מה עושים הומלץ לי לעשות גסרו + אורתוסקופיה מה אומרים המומחים ??? תעזרו בבקשה..................

12/02/2006 | 11:10 | מאת: עדי

פרופ' ניב, תודה רבה על התגובה אך שאלתי העיקרית הייתה בנושא התזונה. אילו מזונות מומלץ לאכול? האם יש מזון ש"סופח אליו" חלק מחומצה זו?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול