בדיקת CEA

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/01/2006 | 08:52 | מאת: מודאגת מאוד

פרופ' ירון ניב שלום רב אבי בן 80+ , הוא עשה לאחרונה בדיקת CEA והתוצאה הראתה ערכים גבוהים של 30 , ללא מעשנים. יחד עם זאת ההמוגלובין נמצא ברמה של 11 +, בדיקת דם סמוי לפני כשנה היתה שלילית, היציאות סדירות רק לעיתים קורה שהוא מעט מתאמץ. יש לו הרבה גזים מסריחים, אין לו כאבים ובאופן כללי הוא מרגיש טוב. ברצוני לצין שאחותו חלתה בסרטן המעי הגס. כשקראתי באינטרנט על CEA נכנסתי לחרדה. הוא נוטל באופן קבוע סימווסטטין נגד קולסטרול. האם הבדיקה בהכרח מעידה על גדול ממאיר? תודה

31/01/2006 | 23:18 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת CEA משמשת למעקב אחרי חולים שלקו בסרטן המעי הגס ונותחו והיא מאפשרת לאבחן חזרה של הגידול (במידה והפריש CEA לפני הכריתה). ערכים תקינים של CEA אינם שוללים גידול וערכים מוגברים אינם מצביעים בהכרח על גידול ולכן אינני ממליץ להשתמש בבדיקה זו כבדיקת סקירה או גילוי מוקדים באנשים בריאים. עם זאת, ערך מוגבר של CEA בנוכחות אנמיה וסיפור משפחתי של סרטן מעי גס מחייב בירור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול