תחליף לדיפנטום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/01/2006 | 17:57 | מאת: רונן

שלום, אני נוטל 2 גר' ליום של דיפנטום לטיפול בקוליטיס בדרגה בינונית של כל המעי הגס. לאחרונה זיהיתי באסלה תוכן כדורי דיפנטום שלמים כמעט. אני מקשר את זה להרעה שחלה לאחרונה במצבי (התרופה לא שוחררה !) ומעוניין להחליף לכדור אחר שיהיה פעיל בקולון בלבד (לא רפאסאל , כי הוא פעיל גם במעי הדק, שם אינני צריך תרופה). מהי המלצתכם ?? תודה.

13/01/2006 | 15:59 | מאת: ד"ר אייל גל

כל סוגי הכדורים משתחררים במידה מסויימת במעי הדק פרט לסלזופירין שמשתחרר רק במעי הגס עקב פירוק ע"י חיידקים (אולם יש לו יותר תופעות לוואי). מבין כל סוגי 5 ASA הכדור ASACOL הוא בעל השחרור הדיסטלי ביותר (מירב החומר מגיע למעי הגס). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול