רגישות לקמח לבן ולסוכר לבן
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
לידידי יש רגישות לקמח לבן ולסוכר לבן, הוא אכל לחם קמח חיטה מלאה וכן סוכר חום, לשאלתי האם זו רגישות לגלוטן - מחלת הצליאק טען שזה לא זה. לטענתו הרגישות הופיע רק בשנות ה- 20 לחיו והוא בריאה כללית אך לדעתי הוא רזה מדי. שאלתי: מהי הרגישות הזו ? האם תופעה כזו חולפת? האם זה עלולל להיות תורשתי ( לטענתו אין איש במשפחתו עם רגישות דומה ) לא ידועות לי התופעות בעת חריגה מהדייטה היות והוא מקםיד לשמור עליה מכל משמר. תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
לא ידוע לי שיש רגישות לסוכר לבן.. לקמח יש רגישות- צליאק, וניתן לאבחן בבדיקות דם וגסטרוסקופיה.