אבן גדולה בכיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/11/2005 | 17:06 | מאת: שרה

אני בת 70. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא: בקע סרעפתי ו-אנגיודיספלזיה בתריסריון. בבדיקת אולטרהסאונד נמצא: שלחוף המרה עם אבן גדולה בתוכו. בנוסף יש לי גם מעי רגיז. הרופאים ממליצים כריתת כיס המרה (בלפרסקופיה) לא היה לי התקף ולא כאבים חזקים, אך יש לי מיחושים /אי נוחות כמעט תמידיים. אני מאד חוששת מניתוח ומבקשת לשמוע דעתם של המומחים: - 1) האם הכרחי לנתח? 2) מה הסיכונ ים בניתוח מסוג זה? 3)על מי ממליצים באזור חיפה. 4)האם אפשר וכדאי להמשיך לחיות ללא ניתוח? 5) האם יש סיכון בלי ניתוח ומהו? 6)מה הסיכון בהתקף? 7) האם הוצאת כיס המרה עם האבן תפתור את שאר הבעיות הנ"ל? מודה מראש על תשובות לשאלותי. בברכה שרה

16/11/2005 | 09:42 | מאת: ד"ר אייל גל

אבן בכיס המרה שאינה גורמת לכאבים או דלקת אינה מצריכה ניתוח והסיכון בהשארתה נמוך. לעתים מבצעים ניתוח בגלל סימפטומים לא ספציפיים שיכולים לנבוע מסיבות אחרות כגון מחלה פפטית או מעי רגיש ואז הניתוח לא עוזר ולעתים יש גם החמרה. ד"ר גל

16/11/2005 | 12:05 | מאת: שרה

אני רוצה להודות מאד מאד לד"ר גל על תשובתו. זוהי תשובה שקוויתי לשמוע. יישר כוחכם ובואו על הברכה. בתודה שרה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול