פיענוח בדיקת וושט ומעי הדק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2005 | 18:24 | מאת: מיכל

ממצאים - בדיקת ושט, קיבה, ותריסריון (קונטרסט כפול) מעבר חופשי של הבריום דרך הושט לקיבה. תבנית הרירית תקינה. נצפה GE רפלוקס משמעותי עד שליש עליון של הוושט. ללא עדות להיצרויות או פגמי מילוי קבועים. לא הודגם בקע סרעפתי. מעבר טוב של החומר הניגודי למעי הדק. בצל וקשת התריסריון תקינים. בדיקת מעי דק לאחר בדיקת קיבה לאחר שתיה נוספת של בריום בוצעו צילומי סקירה של הבטן וצילומים מכוונים בשיקוף. הודגם מעבר חופשי של החומר ניגודי לאורך המעי הדק. פיזור תקין של פיתולי המעי הדק לרבות האילאום הסופי . תבנית הרירית שמורה. בסיכום: פרט ל GE רפלוקס משמעותי,ללא ממצא פטולוגי. אשמח לתשובה ברורה מה הכוונה בתודה מראש מיכל

27/10/2005 | 22:06 | מאת: ד"ר זהר לוי

יש לך תופעה של חזרת תוכן מהקיבה אל הושט= רפלוקס. לא ציינת את גילך ומה הם תלונותייך כך שאינני יכול לומר לך כיצד הייתי מתקדם.

27/10/2005 | 22:43 | מאת: מיכל

ראשית תודה על תשובתך המהירה. אני בת 25 נשואה ואמא ל-2 ילדים. אני בריאה בד"כ אך בנערותי סבלתי מאולקוס,דלקת בוושט,אמבות,וקולטייס היתי מטופלת בכדורים. לאחרונה אני סובלת משלשולים ובבדיקת דם בצואה נתגלו אריתרוציתים, וליקוציטים מרובים,דוקא אינני סובלת כלל מצרבות אלה מכאבי בטן. האם ייתכן שיש רפלוקס אך איני מרגישה בתסמינים שלו? תודה שוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול