אשמח לייעוץ רופא בעניין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/09/2005 | 22:45 | מאת: שי י.

שלום אמי, בת 63, סבלה לפני כ- 6-7 שנים מסרטן המעי הגס, שהתגלה אצלה לאחר דימום, ותודה לאל, מספיק מוקדם כדי שתעבור ניתוח שבו הגידול יצא עם חלק מן המעי. היא עברה כימותרפיה בהצלחה, והסרטן לא חזר עד כה. מאז עברה שני בדיקות קולונוסקופיה (אם כי איננו בטוחים אם אכן עברה 2 או אחד, אנו חושבים ששניים) בהם התוצאות היו תקינות. עם זאת, במשך החודשיים האחרונים סובלת אמי מעצירות רצינית. הרופא הכירורג המטפל בה רשם לה שמן פראפין ומיץ שזיפים, שאכן עוזרים. מאחר שחששתי מתופעה זו כסימן מקדים ,חלילה וחס, של חזרת המחלה, קבענו תור לבדיקה של קולוניסקופיה מלאה בעוד 3 שבועות. רציתי לשאול למעשה שני דברים: א. עד כמה אנו צריכים לקחת ברצינות את העצירות כסימן לחזרה אפשרית של המחלה? כפי שציינתי, חלק מן המעי של אמי נותק מגופה ואני מניח שדבר שכזה עלול להשפיע על תפקודו התקין של העיכול. (ברצוני לציין, כי אמי הפסיקה עם שמן הפארפין ביומיים האחרונים, וכן היתה לה פעולת עיכול) ב. לאחרונה מגלה אמי על חלקים שונים בגופה גושים קשים מתחת לעור (בידיים, ברגל, גב תחתון ועוד). היא פגשה רופא בנידון, שאמר לה כי אלו גושי-שומן (או ציסטות) וכי הוא ממליץ לא לנתח אותם. היא חוששת כי אולי אלו גרורות סרטניות, אך אני ניסיתי להסביר לה כי סרטן אינו "מתפזר" ככה לאורך כל הגוף בכמות זמן כה קטנה, ובמרחקים מאיבר לאיבר. האם אני צודק?

24/09/2005 | 00:24 | מאת: שי

ברצוני לציין כי הסיבה לשאלות הינם מאחר ואני מטפל באמי בעניין זה, מאחר והיא אינה עומדת בהתמודדות עם הנושא הזה בעצמה.

24/09/2005 | 10:04 | מאת: פרופ' ירון ניב

קולונוסקופיה, CT, בדיקת CEA ו Pet scan הן מכלול הבדיקות שנותן תוצאה מדוייקת למדי אם הגידול חזר. גרורות בעור נדירות, במיוחד אם אין בכבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול