קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/12/2003 | 17:00 | מאת: ג

ד"ר שלום! האם תוכל להתייחס לשאלותי מתאריך 21 לדצמבר? כמו כן רציתי לדעת - האם יכול להיות שאין לי קרוהן? הרי בקולונוסקופיה מצא לי הפרופ' דלקת באיליום, וכן אני סובלת מהסימפטומים. אילו סיבות נוספות יכולות להיות לכך מלבד קרוהן והאם?? (בבדיקות הדם היה חסר לי ברזל, ויטמין B12 ופוליק אסיד שעלו כשהייתי בטיפול עם פנטסה והתוספים הנ"ל) כרגע אני לא לוקחת את הפנטסה כבר שבועיים וחצי לנסיון, וכבר אני מתה מעצירות או מיציאות קשות ודימום קל. האם אין באמת טיפול אחר לא אגרסיבי מדי שיכול להתאים, והאם זה סימן בכ"ז לקרוהן?? תודה.

22/12/2003 | 22:14 | מאת: ד"ר אייל גל

לג' שלום מצב של רמיסיה הוא מצב של הקלה, מדובר בדרגות שבין חוסר פעילות מוחלט של המחלה ללא סימפטומים עד למחלה קלה עם כאבי בטן קלים מדי פעם ומספר קטן של שלשולים. גם במצב של רמיסיה רצוי לקחת טיפול מונע. לפי תיאורך נראה שאכן האבחנה של מחלת קרוה'ן היא ברורה. פנטסה אינה נחשבת טיפול אגרסיבי אלא זהו הטיפול הקל ביותר שקיים למחלה ועם הכי פחות תופעות לוואי. נראה שהגבת לטיפול והפסקתו גרמה להחמרה ולכן רצוי להמשיך בטיפול בהתאם לעצת הרופא שלך.

23/12/2003 | 15:04 | מאת: ג

ד"ר גל, תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול