מיומה ברחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

25/12/1999 | 22:12 | מאת: אליהו

שלום וברכה להלן ציטוט מתוצאות הבחנת האולטרא סאונד שנעשה לאשתי: נראתה מיומה אחת, סובסרוזית, בדופן אחורית, ימנית. במימדים: 99X95X71 מ"מ, בעלת אופי הומוגני. נעשה גם בדיקת היסטרוסקופיה עם תוצאות דומות. השאלה: מיומה בקוטר של 10 ס"מ תחייב בסופו של דבר ניתוח. השאלה היא אם לעשות את הניתוח בזמן הקרוב או לחכות להריון אחד או שנים. הצדדים כפי מה שידועים לי כעת: צד א: ניתוח מפחית במידת מה את הסיכוי להריון. צד ב: * יש חשש קל להתפתחות לגידול ממאיר (הוסבר לי כי הסיכוי עולה עם הגודל ועם קצב הגידול). * מיומה גדולה מאד, מצריכה ניתוח לאורך הבטן, ועלולה לגרום סיבוכים אחרים. הדעות: * דעה א: דר' גולדנברג מתל השומר מעדיף לא לשהות עם הניתוח. * דעה ב: עדיף לחכות לפחות עד הריון נוסף. פרופ' יגל מהר הצופים מציע לבדוק בעוד חודשיים את גודל המיומה כדי להעריך את קצב הגידול. אשמח לקבל ממך חוות דעת, והפניה למומחה גדול בארץ או בחו"ל להכרעה בשאלה זו. ראיתי שיש ברשת הרבה אתרים עם הסברים על מיומות. האם תוכל להמליץ לי על מקומות מהימנים וסמכותיים. בתודה מראש, אליהו

25/12/1999 | 23:05 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

אליהו שלום רב מספר נקודות בטרם אשיב לשאלתיך, בתקווה שגם קוראים נוספים יקראו את הערתי הבאה. אשמח אם לא יוזכרו שמות רופאים שנתנו חוות דעת כזו או אחרת. יש בכך משום קריאת תגר על רופא כזה או אחר ואני חושב שהגישה הווירטואלית אינה המקום לכך. אתה יוכל להזכיר דיעה של רופא X או לחילופין לציין את פנייתך לרופא מסויים אך ללא חוות דעתו שקשה לך לדעתי להעבירה בשלמות מעל דפי האינטרנט ובכך אנו עשויים לעשות עוול לרופא מסוייים. בכל אופן אין בידי את כל הפרטים אודות אישתך. כעת אתה מציין את נושא ההריון ומכאן אני למד שאישתך בגיל הפוריות ושאתם מעונינים בילדים. ההחלטה על ביצוע טיפול כזה או אחר מחייבת ידיעת כל הפרטים ובכלל זה בדיקת החולה כולל בדיקות עזר.זה יהיה מאד לא מקצועי לחוות דיעה ספציפית. לכל היותר אוכל להסביר באופן כללי את נושא המיומה שהנו גידול שפיר של הרחם ואת הגישה המקובלת. לגבי יעוץ/רופא נוסף שהינך מבקש. אני ממליץ בחום רב על פרופ' אליעזר שלו, מנהל מחלקת נשים ויולדות מבית חולים העמק עפולה (06-6524031).

26/12/1999 | 03:35 | מאת: אליהו

אני מקבל את ההערה בנוגע לאי אזכרת שמות רופאים. תודה גם על ההפניה לרופא הנוסף. אשמח אם אכן תוכל להרחיב את הדיבור על מיומה ברחם, ועל האפשרות שתתפתח ממנה גידול סרטני, ועל הגישות המקובלות לטיפול בנשים שמעונינות בילדים. אם תוכל גם להרחיב על הסיוכים להריון עם מיומה ועל הריון אחרי ניתוח של הסרת המיומה. אחרון חביב, אם תוכל להפנות אותי לאתרים ברשת מהמנים ומוסמכים עד כמה שאפשר שאוכל גם לקרוא אודות הנושא הנ"ל בתודה מראש, אליהו

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה