חזרה לגלולות אחרי הפסקה של 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

11/11/1999 | 16:42 | מאת: טריניטי

שלום, לאחר הפסקה של שלושה חודשים בלקיחת גלולות (מיקרודיול) אני מעוניינת לחזור ולהשתמש בהן. מתי לקחת את הגלולה הראשונה? ממתי אני מוגנת נגד הריון? תודה.

11/11/1999 | 17:35 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

טריניטי שלום רב לאחר הפסקת גלולות, בין אם לחודש, שלושה חודשים או שנים, יש לחזור ולקחת את הגלולות החל מהיום הראשון של הופעת הוסת. כלל זה נכון לגבי התחלת נטילת הגלולות בחודש ראשון בלבד. לאחר מכן, עם סיום החפיסה, יש להתחיל את החפיסה הבאה 8 ימים מהגלולה האחרונה ללא קשר למועדהופעת הדימום הווסתי המופיע בדר"כ כיומיים שלושה לאחר הגלולה האחרונה. לדוגמא אם סיימת את הגלולות של החפיסה הראשונה ביום ראשוןן, עלייך להתחיל את החפיסה הבאה ביום שני שבוע לאחר מכן וחוזר חלילה. כאן גם המקום להבהיר נקודות חשובות נוספות בנטילת גלולות. מומלץ לקחת מידי יום את הגלולה בשעה קבועה ורצוי בשעות הערב. במידה ושכחת לקחת גלולה וטרם חלפו 12 שעות מהמועד הרגיל לנטילתה את יכולה לקחת את אותה גלולה ששכחת. במידה וחלפו יותר מ- 12 שעות את מדלגת על גלולה זו וממשיכה כרגיל. במקרה זה חשוב לזכור שאת פחות מוגנת וכי עלול להופיע דמום נרתיקי תוך כדי השימוש בגלולות. דימום זה אינו מסוכן ואנו מהווה סיבה להפסיק את הגלולות אלא לפנות לרופא המטפל לייעוץ נוסף. הגלולות בהן השתמשת, מיקרודיול שייכות לדור מעט קודם של גלולות. יש כיום גלולות המכילות פחות הורמונים ואנו מאמינים שהן מלוות בפחות תופעות לואי ולכן מומלץ לפנות לרופא המטפל ליעוץ. לסיום, למרות שאיני יודע מה הייתה סיבת ההפסקה של נטילת הגלולות, ככלל אין סיבה לבצע הפסקה בנטילת גלולות למניעת הריון אלא אם רצונך להרות.........

12/11/1999 | 01:22 | מאת: טריניטי

תודה. רק עוד פרט קטן. האם אני מוגנת מהיום הראשון בו אני נוטלת את הגלולה?

12/11/1999 | 08:17 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

על מנת להשלים תשובה לשאלתך, ובכן את מוגנת מפני הריון החל מהיום הראשון בו את נוטלת את הגלולה. גם במהלך 7 הימים בהן אינך נוטלת גלולות, (בין חפיסה לחפיסה את מוגנת) מקווה שבכך השלמתי תשובה לכל שאלותיך בנושא זה

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה