הפסקת גלולות והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

30/04/2001 | 15:34 | מאת: אילנית

א. אם הפסקתי לקחת גלולות באמצע החפיסה, מתי אמור להתרחש הביוץ? ב. יש דעות שונות לגבי "עזרה" בקביעת מין העובר. האם יש לך המלצות כלשהן להעלאת אחוזי הצלחה של בנות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2001 | 15:56 | מאת: נטלי

א. אי אפשר לדעת מתי יתרחש הביוץ מרגע הפסקת לקיחת הגלולות. בד"כ תקבלי מחזור כרגיל או באיחור של שבועות ספורים. ב. השיטה הממש מדעית היחידה היא מיון זרעים לפי שיטת "אריקסון", אבל אני לא יודעת כמה יש את זה בארץ וכמה זה עולה (למרות שהבנתי שיש בארץ). לגבי שיטות אחרות - יש כמה וכמה, כשהעיקרית ביניהן התיאוריה של שטלז. שטלז טוען שהזרעים ה"זכריים" מהירים יותר מה"נקביים", אך גם רגישים יותר ופגיעים יותר. הווה אומר שאם יחסי המין יקוימו עד כ-3-4 ימים לפני הביוץ ואז יפסיקו, הזרעים שיש להם סיכוי להישאר ולחכות לביוץ ולביצית הם הזרעים הנקביים. אם מקיימים יחסי מין קרוב לביוץ, הזרעים הזכריים מגיעים מהר יותר לביצית ולכן מפרים אותה ראשונים. כמו כן מומלץ להשתמש בחדירה לא עמוקה במיוחד בעת קיום יחסי המין (סליחה על הבוטות) וזאת כדי שהזרעים יצטרכו לעבור דרך ארוכה יותר עד לביצית (ושוב - הזכריים יתעייפו והנקביים ימשיכו). מומלץ לעשות לזרעים סביבה חומצית ככל האפשר (שטיפות עם תמצית הכוללת חומץ, אך לא ידוע לי ההרכב המדויק). ולבסוף, יש דיאטה שהאישה עושה (וכדי שתשפיע צריך להתחיל לפחות 6 שבועות לפני ההפריה), שכוללת הרבה סידן ומגנזיום, ומניעת נתרן (מלח) ואשלגן. גם זה בכדי לשנות את הסביבה של הנרתיק ליותר חומצית. מקווה שעזרתי.

30/04/2001 | 16:53 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

עלייך להמתין למחזור והביוץ יגיע רק בחודש לאחר מכן. כל השיטות הטבעיות לקביעת מין העובר יעילות ב70-80% מהמקרים וקצרה היריעה מלפרט בפורום זה.

30/05/2001 | 22:03 | מאת: בת - שבע

שלום רב , אני מעוניינת להכנס להריון ואני רוצה בת יש לי 3 בנים . מה אתה ממליץ לי לעשות בנושא זה? אמרו לי שיש שיטה של אולטראסנט ועוד שיטה של תזונה , והחלשת הזרע. מצפה לתשובה מהירה! בברכה , בת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה