כל הסיבוכים האפשריים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

10/05/2000 | 23:25 | מאת: המיואשת

ד"ר וולמן היקר: זוהי פעם שנייה שאני פונה אליך בבקשת עזרה וייעוץ ואני מקווה שאקבל התייחסות כלשהי בפעם זו: אני בת 26 לאחר שתי הפלות : הפלה ראשונה - שבוע 22 ולאחריה סיבוכים כגון קריסת מערכות קשה שבעקבותיה הגעתי לטיפול נמרץ במצב קריטי. הפלה שנייה - שבוע שישי, קרישי דם על שק הריון. במשך כשנה אני מנסה להרות וללא הצלחה - כאשר הטיפולים כוללים איקאקלומין שגורמים לי לציסטות שחוסמות את השחלה (הייתי מאושפזת בעיקבות כך פעמיים כאשר הפעם האחרונה עם חשש לשיזור שחלה). החודש היה הניסיון האחרון שגם הוא לווה בציסטות ולכן הטיפול שהוצע לי כרגע הוא טיפול הכולל את ניטרול השחלה, הזרקת חומר בכמויות מזעריות - יומיומיות (משהו בשם "השבחה והזרקה???"), מהו הטיפול? האם הוא מומלץ? האם הוא מסוכן? מהן האפשרויות העומדות בפני רגישות גבוהה לאיקאקלומין - (מדובר על מינון נמוך של 50 מ"ג ליום) אילו דרכים חלופיות מוצעות לנשים שאינן מצליחות להרות ורגישות לאיקאקלומין??? מקווה להתייחסותך המיידית שכן המוראל שלי ירוד ואני נוטה לאבד תקווה.

11/05/2000 | 10:11 | מאת: מיכל

למיואשת שלום רק רציתי לעודד אותך ולאמר כי שמעתי מקרים גרועים משלך אשר הסתיימו בהריון של תאומים מתוקים - התקווה והרצון הטוב עוזרים המון בנוסף, ישנם רופאים פרטיים מצוינים בהצלחה

11/05/2000 | 10:25 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

ראשית יש לברר מהי הסיבה שעברת קריסת מערכות כהגדרתך לאחר ההפלה הראשונה. ייתכן ואת סובלת מליקוי במערכת קרישת הדם דבר המחייב התייחסות וטיפול. לגבי הטיפו שהוצע לך זהו. פרוטוקטל טיפולי המקביל לזה המקובל ביחידות הפריית המבחנה מאחר ואת מגיבה בייתר שאת מנסים לשלוט בצורה טובה יותר על תגובת שחלותייך. ייתכן ואכן תאלצי לעבור להפריות מבחנה מאחר ואת מייצרת זקיקים מרובים וקשה יהיה לשלוט במחזורי הטיפול שלך ללא שאיבת בייציות. מכל מקום, הסיכוי שלא תהרי בגילך הכה צעיר הינו קלוש לכן קחי נישמה עמוקה והמשיכי הלאה בהצלחה.

11/05/2000 | 20:17 | מאת: המיואשת

הסיבה לקריסת המערכות לא כ"כ ברורה לי עד היום שכן הרופאים טוענים שעקב ריקבון העובר ברחם (שכן העובר היה מת למעלה מ - 3 שבועות) הזדהמה מערכת הדם ולכן זה קרה. כמו - כן עברתי בדיקות מקיפות במחלקה המטולוגית ביה"ח מאיר והכל היה תקין - לרבות מערכת קרישת הדם. שאלתי היא כיצד אוכל לעבור הפרייה כלשהי אם אני רגישה כ"כ לאיקאקלומין? כיצד גופי יגיב לזריקות פרגונל, כוריגון ושות'? לתשובתך המהירה אודה שכן הווסת הבאה היא בעוד 4 ימים ולאחריה אני אמורה להתחיל טיפול זה והייתי רוצה לדעת היכן אני עומדת?

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה