לד"ר קורס לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/04/2001 | 14:04 | מאת: מממ2

שלום לך, אני נמצאת בשבוע 31 להריוני , אני מבררת כעת על קורס הכנה ללידה בבתי החולים, האם אני חייבת לגשת לקורס זה ,אני עובדת עד מאוחר ומאוד קשה לי להגיע לקורס האם דבר זה יוכל לפגוע בי ביום הלידה, ומה אני באמת יכולה לפספס בתחום זה. אני מבולבלת ומבקשת את עזרתך . אודה לתשובך המהירה!!!

15/04/2001 | 14:46 | מאת: נטלי

כמובן שקורס הכנה ללידה אינו מחוייב המציאות. המון נשים עוברות לידות, שהן בסה"כ תהליך טבעי של הגוף, ללא קורסים והכנה מוקדמת. אבל, יש הרבה יתרונות לקורס (הכנה נפשית ללידה, הלמידה איך ללחוץ נכון כדי שלא יהיו לך נזקים וגם כדי שהלידה לא "תיתקע", הכנה להורות בימיה הראשונים ועוד המון). אם את עסוקה מאוד בימים רגילים, אני יודעת שיש מרכזים שעושים קורס "מזורז" לאורך סופשבוע אחד, ויש גם מיילדות שבאות הביתה לתת קורס פרטי. הכל עניין של כמה כסף את מוכנה להשקיע בזה. לסיום, הרשי לי להמליץ לך לגשת לפורום בשם: http://www.leida.co.il/forum.asp אני בטוחה שתקבלי שם המון. בהצלחה! נטלי.

15/04/2001 | 16:52 | מאת: תמר

אני עברתי קורס הכנה - וזה מאוד עזר לי להרגע בתקופה של הקורס, ואם את עובדת עד מאוחר, לדעתי זה יכול להועיל לך ולהוריד את המתח (בהנחה שמלמדים בקורס שיטות נשימות והרפייה), לכן זה מומלץ. ודבר נוסף - בגלל שילדתי לפני הזמן, לא סיימתי את הקורס - ובכל זאת הצלחתי ללדת. מניסיון של נשים אחרות אני יכולה להגיד לך שהקורס מאוד מועיל לעניין השליטה בכאב, וזה יכול לעזור בלידה, כך שבמקום לפחד מהכאב - תביני שזה מקרב אותך ללילדה, ואולי דרך כך לזרז את השלב הראשון של הלידה.

17/04/2001 | 22:54 | מאת: ד"ר רון האוזר

אני מסכים עם התשובות שקבלת - קראי בעיון.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה