תודה רבה ושאלה נוספת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

21/12/1999 | 11:05 | מאת: יעל

ד"ר אמיר פוקס שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. מתי לאישה יש ביוץ? לאחר קבלת המחזור בשבועיים, אני חשה התכווצויות בבטן התחתונה. האם זהו ביוץ? את שאלתי הקודמת הפניתי אליך מכיוון ששמעתי כי גוף האישה זקוק ל-1/2 שנה ניקיון מהגלולות, אך הבנתי ממך כי אין תקופת התנקות והגלולות אינן פוגעות בפריון. קודם, החסרתי מספר פרטים. זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכנס להריון. אני בת 30 ובעלי בן 36, יחסי המין שלנו טובים מאוד, כמעט כל יום, ושאלתי הנוספת היא האם אישה יכולה להכנס להריון רק בביוץ? סליחה על הבורות אבל אף פעם לא התעניינתי בפרטים אלו, זה מאוד מעניין ומסקרן. תודה רבה!!! יעל

22/12/1999 | 09:32 | מאת: יעל

יעל כתב/ה: ------------------------------- ד"ר אמיר פוקס שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. מתי לאישה יש ביוץ? לאחר קבלת המחזור בשבועיים, אני חשה התכווצויות בבטן התחתונה. האם זהו ביוץ? את שאלתי הקודמת הפניתי אליך מכיוון ששמעתי כי גוף האישה זקוק ל-1/2 שנה ניקיון מהגלולות, אך הבנתי ממך כי אין תקופת התנקות והגלולות אינן פוגעות בפריון. קודם, החסרתי מספר פרטים. זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכנס להריון. אני בת 30 ובעלי בן 36, יחסי המין שלנו טובים מאוד, כמעט כל יום, ושאלתי הנוספת היא האם אישה יכולה להכנס להריון רק בביוץ? סליחה על הבורות אבל אף פעם לא התעניינתי בפרטים אלו, זה מאוד מעניין ומסקרן. תודה רבה!!! יעל

22/12/1999 | 21:26 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

יעל שלום רב הביוץ הנו שלב קצר יחסית הנמשך מספר שעות וסביב תקופה זו בלבד תתכן הפריה. החישוב המדויק יותר של מועד הביוץ בנסיון לשייכו לימי המחזור הוא כשבועיים לפני המחזור ולא שבועיים לאחר תחילת המחזור. לאישה שיש מחזורים סדירים, כל 28 יום, ניתן להניח שהביוץ חל ביום ה-14 מתחילת המחזור. ואולם, אם לדוגמא יש אישה המקבלת מחזור כל 35 יום באופן קבוע, הביוץ חל בערך ביום ה- 20. קיימות ערכות אותן ניתן להשיג בבתי המרקחת ( ללא מרשם רופא) אשר יכולות לחזות ע"פ פרמטרים מסויימים את מועד הביוץ. גיל בן זוגך אינו משפיע על הפוריות שלכם אולם גילך בהחלט כן. ככל שהאישה מבוגרת יותר, חלה ירידה ביכולת הפוריות. ב ה צ ל ח ה .........

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה