ציסטות ומיומות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

03/05/2000 | 15:47 | מאת: חוה

שלום רב, אני בת 50, מקבלת פרוגילוטן. באולטראסאונד נמצא שיש לי 4 מיומות גבעוליות (לפני 12 שנה הוסרו 2 מיומות כאלה) וציסטה בכל אחת מהשחלות. לפי המלצת הרופא אני ממתינה חודשיים לאולטרא-סאונד חוזר לראות אם הסיצטות התכווצו. האם תוכלו לעזור לי בתשובות לשאלותי הבאות : האם נכון להמתין חודשיים ? האם בגלל המורכבות (גם ציסטות וגם מיומות) עלי לעבור ניתוח ? האם ציסטות בשתי השחלות נדירות יותר ? תודה רבה חוה

04/05/2000 | 14:13 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

קשה לענות על שאלתך עקב מחסור בנתונים. ככלל ממצאים ציסטיים בשחלות מתחלקים ל 4 סוגים. ממצא פשוט = ציסטה חלקה ללא מחיצות או פפילציות. סוג זה ברוב המקרים שפיר ואינו מחייב התערבות למעט במקרים בהם גודל הממצא גבוה מ 5 ס"מ. ציסטה עם פפילציות או מחיצות ציסטה עם אלמנט סולידי ממצא סולידי 3 הממצאים האחרונים מחייבים ברור שיכול להכיל בדיקות דם ובדיקת דופלר צבע. על פי תוצאות הבירור ניתן להחליט כיצד להתקדם בטיפול. מיומות ברחם מחייבות בירור לפי אינדיקציות אחרות שפורטו על ידי מספר פעמים בפורום . מציאות מיומה + ציסטות אינה מחמירה את המצב בהכרח (תלויבקוטר ומיקום המיומה).

08/05/2000 | 21:20 | מאת: אליעזר סימה

אני בת 51 ולאחרונה ביצעתי סידרת בדיקות גניקולוגיות עקב הפסקת מחזור חודשי בבדיקות יצא פרופיל הורמונלי תקין לא מנופאוזלי E2=148 FSH=13.2 ב TVS ממצא ציסטי 14X25 ממ ללא נוזל בדוגלס ברירית הרחם אי סדירות קלה. שאלתי היא האם זה נורמלי לגילי ומה הטיפול בנושא. תודה סימה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה