סקירת מערכות בשלבי הריון שונים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

02/05/2000 | 10:13 | מאת: מיכל

שלום רב מה הם ההבדלים בין הסקירה המוקדמת בשבועות 15-17 לבין הסקירה המאוחרת בשבועות 22-24 ? איזו בדיקה חשוב יותר לבצע ? האם שתיהן הכרחיות שתבוצענה ע"י רופא מומחה או ניתן באחת מהן להסתפק בבדיקה הנהוגה בקופות החולים האם אין סכנה לעובר או לאשה בשימוש תדיר במכשיר האולטרה סאונד במהלך ההריון בתודה מיכל

02/05/2000 | 11:46 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

אני בפירוש שמח על שאלתך מאחר והעל קול הינו תחום מומחיותי העיקרי. ראשית, הבדיקה הנהוגה בקופת החולים הינה בדיקהה בסיסית שאינה כוללת חלקים רבים בעובר. הסקירה המוקדמת מאתרת כ 85% מכלל המומים שהינם ברי איתור בעל קול. בנוסף ניתן לראות סימנים המחשידים לבעיה גנטית דבר המכוון לדיקור מי שפיר. מכאן שבמקרים בהם כבר בשלב זה מאתרים מום שאינו מאפשר חיים מחוץ לרחם אומ איכות חיים ניתן לסיים את ההריון בצורה פשוטה יחסית. או לחילופין לאתר בעייה שהינה ברת טיפול וקבל זמן נוסף להערך לה. הבדיקה המשלימה בשבוע 23 מוסיפה עוד בין 5-10% של מומים שלא ניתן היה לגלותם קודם לכן, באזורי גוף שונים. לכן ייתכן בפירוש מצב בו הסקירה הראשונה היתה תקינה לחלוטין ובשניה אותרה בעיה שלא אותרה קודם לכן. בריאות, בלב או במח ( לדוגמא). 2 הבדיקות מאוד חשובות בעיני והייתי מקפיד לבצע את שתיהן במידה ומבחינה כלכלית את יכולה להרשות זאת לעצמך. בהצלחה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה