בעיית אי-פיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

29/04/2000 | 21:02 | מאת: מירי

אנו זוג המנסים להכנס להריון כ 4 שנים ועברנו עד היום 5 טיפולי הפריה ללא הצלחה. אנו מוגדרים Unexplained Infertility . בכל ההפריות נשאבו למעלה מ 20 ביציות והופרו כ 60% . בכל הטיפולים העוברים היגיעו ל 8-12 תאים לאחר 3 ימים. העוברים הנותרים לא גדלו יותר והתמוססו ובנוסף לא נקלט הריון. ברצננו לדעת האם טבעי שהעוברים אינם ממשיכים להתפתח ומתמוססים ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע? האם תופעה זו מוכרת ויש טיפול ממומלץ? תודה על העזרה.

30/04/2000 | 10:18 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

קשה להבין מתוך הכתוב את המצב המדויק בו את נמצאת. אם אכן רק 60% מהביציות מופרות הרי שזה אחוז יחסית נמוך. קיימות כיום בדיקות מורכבות הבודקות נוגדנים מנוגדנים שונים שיכולים לגרום להפרעות בקליטת ההריונות. ביחידות הפריות המבחנה מאוד מיומנים בטיפול בבעיות אלו כך שאין בליבי ספק שתעברי את הברור הנידרש.

01/05/2000 | 16:56 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

למירי שלום, אנו ממליצים לשקול גם טיפול ברפואה טיבעית לצד הקונבנציולית. יש מיקרים שבסוף נולדים ילדים. בהצלחה, זיוה וזאב

10/06/2000 | 11:31 | מאת: freind

מירי, תשאלו את הרופא על האפשרות של טיפול ZIFT. יש עם זה אחוזי הצלחה די גבוהים.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה