כאבים בעת קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

29/04/2000 | 12:50 | מאת: בטי

כבר כ- 8 שנים אני סובלת מכאבים עזים בעת חדירה. הכאבים הם בתוך הנרתיק ולא בפתח. הפחד מהכאב מרתיע אותי מקיום יחסי מין מלאים, ופוגעים בנישואים שלי. ממה יכולה להגרם הבעיה? אנא פרטו האפשרויות כדי שאעבור עליהם עם גניקולוג, עד למציאת הגורם. תודה מראש.

01/05/2000 | 16:51 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

לבטי שלום, לאחר שלילת מציאות פצעים או הפרעות מבניות של הנרתיק , לא נותר אלא לפנות לכיוון הריגשי. אי אפשר להפריד את ההיבט הריגשי מן ההיבטים הביולוגיים תיפקודיים, וכדאי שם לחפש את הסיבות וגם את הפתרונות בהצלחה, זיוה וזאב

02/05/2000 | 08:15 | מאת: ד"ר וולמן

ראשית צר לי על העיכוב בתשובתי ועוד יותר צר לי על התשובה השיטחית והבילתי מדוייקת שקיבלת שלא על ידי הנהלת הפורום. כאב בזמן קיום יחסי מין הינו בעיה שכיחה ולעיתים קשה. קיימות מספר סיבות לכאבים ביחסי מין. כאב בחדירה נ

02/05/2000 | 08:15 | מאת: ד"ר וולמן

ראשית צר לי על העיכוב בתשובתי ועוד יותר צר לי על התשובה השיטחית והבילתי מדוייקת שקיבלת שלא על ידי הנהלת הפורום. כאב בזמן קיום יחסי מין הינו בעיה שכיחה ולעיתים קשה. קיימות מספר סיבות לכאבים ביחסי מין. כאב בחדירה נ

02/05/2000 | 08:22 | מאת: ד"ר וולמן

לצעריתוך כדי מתן התשובה נותקתי אזי שנית הכאב השכיח יותר הינו כאב בחדירה. ברוב המקרים כאב זה נובע מדלקת מבוא העריה. אבחנה של מצב זה נעשית בעיקר בבדיקה גינקולוגית על ידי איתור המקור לכאב. מאחר ודיווחת על כאב שאינו בחדירה ( ואם נצא מתוך הנחה שמצב זה נישלל) הרי שהסיבה השכיחה ביותר לכאב ביחסי מין הינה יובש בנרתיק. (ולו גם יובש יחסי) סיבות ליובש יכולות לנבוע מפטרת , מזיהום חיידקי, או מחוסר גירוי מספיק. סיבות נוספות יכולות לנבוע מחלה באגן כמו אנדומטריוזיס (מצב בו קיימת רקמת רירית הרחם מחוץ לרחם) מצבים של מנח חריג של הרחם עצמו, או מצב של ציסטה שחלתית (למרות שזה מצב שלא יכול להמשך זמן כה רב מבלי להתגלות). לאחר שנישללו כל הסיבות הנ"ל יש לבדוק האם אין בעיה במערכת היחסים שאינה מאפשרת לך להשתחרר לחלוטין בזמן יחסי המין. לאינפורמציה נוספת נא לעיין בערך DYSPARUNIA או DYSPAREUNIA ושוב צר לי על העיכוב בתשובתי ועל התשובה השיטחית שקיבלת ( מגורמים שאינם שייכים לפורום). בהצלחה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה