כריתת רחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

27/04/2000 | 21:40 | מאת: אירית רביב

שלום, אימי סובלת מזה מספר מספר שבועות מדימומים. היא עברה לפני כשנה גרידה ולאחרונה גרידה נוספת. תוצאות הבדיקה ההיסטולוגית היו תקינות. לאחר הגרידה האחרונה המשיכו הדימומים. היא טופלה תרופתית ב - PRIMOLUT NOR הדימום רק החריף. אתמול היא הופנתה לאשפוז והרופאה העלתה אפשרות של כריתת הרחם. ברצוני לקבל פרטים עך הליך זה והאפשרויות לביצועו. כמו כן נודע לי שיש אפשרות לכריתה וגינלית האם הדבר נכון? תודה אירית רביב.

28/04/2000 | 23:32 | מאת: ד"ר וולמן

בין ההתויות לכריתת הרחם קיימת גם דמם טורדני שאינו נפתר בדרכים אחרות . קיימים טיפולים נוספים מלבד פרימולוט נור ולפני כריתת רחם כמו טיפול הורמוני משולב ועוד. על ]פי גגודל הרחם ניתן לשקול טיפול בצריבה ולא כריתה. כמו כן יתכן וקיים שרירן שגורם לבעיה ואז ניתן לכרות רק אותו. אינני יכול לתת תשובה מבלי שקיימים ביד כל הפרטים. לגבי כריתת רחם דרך הנרתיק יש לבדוק את המטופלת בכדי לקבוע באם במקרה שלה הטכניקה אפשרית.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה