אוסטאוספרוזיס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

19/12/1999 | 11:00 | מאת: nitsa

שלום רב! בשיחה עם הדודים שלי באנגליה (אחים ואחיות של אימי), מתברר כי יש אוסטאוספרוזיס במשפחה, כלומר הדוד כבר נמצא במצב שהוא מקבל כדורי מורפיום אך נמצא בבית, ודודה אחרת שברה את אחת הרגליים, באיזור האגן (זה מה שהצלחתי להבין). מה זה אומר מבחינתי? אני בת 41 ואני בעלת עודף משקל ניכר (ואני יודעת זה הדבר היחיד שעומד לטובתי מבחינת המחלה) אך האם יש גורם תורשתי במחלה זו? ואם כן מה עליי לעשות לפני שיהיה מאוחר מדי. בתודה על כל תשובה ניצה

19/12/1999 | 23:20 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

ניצה שלום רב ראשית, צר לי על סבלם של בני משפחתך. אוסטאופורוזיס אכן יכולה להיות מחלה קשה המובילה לסבל, מוגבלות ואף נכות. יתר על כן, הסכוי של אישה למות מסיבוכי אוסטאופורוזיס גדול מסיכוייה לחלות ולמות מסרטן השד. העובדה שיש מספר קרובי משפחה עם מחלה מסויימת יכול לרמז על מחלת רקע ( גנטית או נרכשת) המאיצה את תהליכי האוסטאופורוזיס כמו גם גורמים סביבתיים. אין בידי כל מידע האם נעשה ברור כלשהו לגבי משפחתך אך אני בטוח ביכולתם של הרופאים הבריטיים להגיע לאבחנה נכונה. למרות זאת יתכן שתנאי סביבה כמו אלה המצויים באנגליה קרי: העדר חשיפה מספקת לשמש ועוד תרמו לתהליכים אלה ואף יתכן שמדובר במקריות בלבד. למרות זאת יש מקום לדעתי לפנות ליעוץ בנושא זה וקיימות מרפאות רבות ברחבי הארץ כמו מרפאתה של ד"ד צופיה איש שלום בחיפה ( בית החולים אלישע, מרכז רפואי רמב"ם) שלדעתי מהווה אחת המובילות בתחום. אני מניח, שלאור הסיפור המשפחתי יש מקום לברר ובמקרים רבים יש טיפול מונע.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה